[vc_row][vc_column width=”3/4″]

IOS

iosIOS is het besturingssysteem van Apple. Het was eigenlijk het begin van de smartphone. Na Android is het op dit moment het populairste besturingssysteem. IOS staat vooral bekend als een besturingssysteem met één van de grootste applicatie winkels ter wereld. De App Store van Apple heeft meer dan 500.000 verschillende applicaties die je kan downloaden. Sinds de eerste generatie van de iPhone gelanceerd werd kwam IOS in beeld. Sinds de start van de applicatie is er veel verandert en mogelijk geworden met de huidige generatie smartphones. Op dit moment van schrijven wordt er gewerkt met de nieuwe IOS 7. Dit werd de grootste update genoemd omdat het besturingssysteem een hele nieuwe interface kreeg met een nieuw kleurenschema.

Geïnstalleerde apps

IOS heeft naast de applicaties een aantal standaard voor geïnstalleerde Apps. Ze zijn speciaal door Apple ontwikkeld om een start te maken met je smartphone. Naast de standaard applicaties kan je het aantal uitbreiden met nieuwe Apps in de App Store. Eén van de standaard applicaties is Maps. Dit is eigenlijk de Google Maps van Apple, waarmee je een route kan plannen. Naast het plannen van een route is het mogelijk om de routeplanner als een navigatiesysteem te gebruiken. Zo heb je geen navigatiesysteem meer nodig en kan je gewoon je smartphone gebruiken. Hier is wel commentaar opgekomen omdat er veel fouten in zouden staan. Mocht je dit niet willen gebruiken dan kan je altijd nog gratis Google Maps downloaden in de Appstore.

Mail & Safari

Een andere standaard applicatie op IOS is Mail en Safari. Mail is het e-mailsysteem waarmee je e-mails kunt ontvangen en versturen. Je kunt hier je eigen e-mail aankoppelen en gebruiken. Hierbij ben je vrij te gebruiken wat je zelf wilt. Zo heb je niet het probleem van Android dat je vast zit aan Gmail. Naast Mail heb je Safari dit is de browser van IOS. Hiermee kan je surfen en pagina’s opslaan. Standaard kan je in Safari zoeken op Google door in de adresbalk te typen. Zo kan je altijd even iets snel opzoeken via je smartphone.

Camera

Standaard zit er ook een camera app op de iPhone. Deze is voorzien van een flitser en andere hulpmiddelen. Sinds de komst van IOS7 kan je zelfs filters gebruiken. Als je een mooie foto gemaakt hebt dan kan je deze direct delen met de rest van de wereld of uitprinten. Standaard zit er in het besturingssysteem een manier om foto’s of bestanden uit te printen. Nog een leuke functie voor de IOS gebruikers onder elkaar is imessage en facetime. Imessage kan je eigenlijk zien als WhatsApp. Alleen kan Imessage alleen gebruikt worden op IOS apparaten. Je kunt dus niet een imessage sturen naar iemand met een Android toestel. Imessage is helemaal gratis en werkt net als WhatsApp via het internet. Je kunt zo eigenlijk gratis met elkaar chatten en foto’s sturen. Een andere toevoeging is Facetime. Een bepaald aantal toestellen van Apple kunnen gebruik maken van Facetime. Eigenlijk is dit gratis beeldbellen via het internet met andere toestellen. Je kunt alleen Facetime gebruiken naar andere IOS gebruikers met een bepaald type toestel. Maar het is ook mogelijk om Facetime te gebruiken met een iPad of Macbook. Zo kan je met verschillende gebruikers gratis bellen zelfs als je geen smartphone hebt. Facetime kan namelijk ook gebruikt worden met een iPod Touch of ander IOS toestel.

De toekomst van IOS

IOS is een veelzijdig besturingssysteem en in de toekomst zal het besturingssysteem zich zeker nog verder ontwikkelen. Een klein nadeel is wel dat het systeem alleen op Apple toestellen werkt. Het voordeel is dat het systeem stabieler draait dan Android en geen virussen kan krijgen. Het is dus vooral een keuze van jezelf voor welk besturingssysteem je gaat kiezen.

[/vc_column][vc_column width=”1/4″]

Aanbiedingen

[/vc_column][/vc_row]