[vc_row][vc_column width=”3/4″]

Telefoon abonnement met kado

androidAndroid is een besturingssysteem gemaakt voor smartphones door Google. Het besturingssysteem is gebaseerd op Linux in combinatie met Java. Android behoort tot één van de populairste besturingssystemen op dit moment. Eind 2013 bleken meer dan 900 miljoen smartphones en tablets te werken op het besturingssysteem. Bekende smartphone merken die werken met Android zijn LG, Sony, Motorola, HTC en Samsung. Van alle smartphones is Samsung de populairste gebruiker met Android.

Apps op Android

Android staat voornamelijk bekend vanwege de zogenaamde Apps. Dit zijn programma’s die geïnstalleerd kunnen worden. De meeste Apps bij Android zijn gratis, maar er is ook een gedeelte tegen betaling. Deze Apps kunnen gedownload worden in de Google Playstore. Je kunt hier spelletjes, e-books, films en vele andere Applicaties downloaden. Sommige applicaties worden exclusief voor Android gemaakt, maar er zijn ook applicaties speciaal voor Android. Naast het downloaden via de Google Playstore is het ook mogelijk om daarbuiten software te downloaden. Het nadeel hiervan is wel dat Android gevoeliger is voor virussen vergeleken met de concurrent Apple.

Codenamen

Android wordt uitgegeven onder verschillende codenamen. Zo was er eerst Cupcake, Donut etc. Sinds oktober 2013 is er de opvolger van het populaire Jelly Bean genaamd KitKat. Iedere update brengt nieuwe veranderingen en mogelijkheden met zich mee. Als je in het bezit bent van een smartphone dan kan je deze soms upgraden naar een nieuwe versie. Helaas is dit lang niet altijd mogelijk en zit je dus vast aan een bepaalde versie van Android als je een smartphone koopt. Het is handig om dit uit te zoeken als je een toestel koopt of deze de laatste versie heeft en geüpdatet kan worden.

KitKat

De nieuwste Android versie KitKat is voor het eerst ook beschikbaar voor goedkope toestellen. Doordat het besturingssysteem vanaf nu slechts 512 MB RAM nodig heeft wordt dit voor het eerst mogelijk. Dit betekend dat er straks nog meer smartphones met Android zullen verschijnen. Het systeem ziet er nu ook helemaal anders uit met een witte layout. Daarnaast kan je vanaf nu nog beter multitasken en werkt het systeem beter met de huidige accu. Een andere nieuwe functie is het printen van documenten vanuit de smartphone. Zo kan je naar printers die een smartphone ondersteunen documenten sturen en uitprinten. Een andere nieuwe mogelijkheid is dat je handelingen op je scherm kan opnemen. Zo kan je iemand iets uitleggen via je smartphone of laten zien hoe je een spelletje speelt en dit delen met vrienden. Het is slechts één van de vele mogelijkheden bij een Android toestel.

Google Services

Standaard aan Android gekoppeld zijn de Google services. Google is het grote bedrijf achter het besturingssysteem en dit is goed merkbaar. Om bijvoorbeeld gebruik te kunnen maken van de Google Playstore heb je een Gmail account nodig. Met dit account kan je applicaties downloaden. Dit account wordt ook weer gebruikt om je mail binnen te halen of je Google Plus account te gebruiken. Android is dus gekoppeld aan Google en dit moet je prettig vinden. Als je dit liever niet hebt dan kan je misschien beter kiezen voor een ander toestel. In Nederland is Android toch al enkele jaren het populairste besturingssysteem voor een smartphone. De grootste concurrent van Andorid is natuurlijk ios van Apple. Dit besturingsysteem heeft vooral de grote landen in handen zoals Amerika, Engeland, Frankrijk, Canada en Australië. In ons eigenland wordt er sneller voor Android gekozen. De reden dat er meer voor Android wordt gekozen heeft te maken met het feit dat er goedkopere smartphones zijn. De abonnementskosten zijn daarom lager met een Android toestel vergeleken met een Apple smartphone. Dit is de reden dat meer mensen kiezen voor Andorid in plaats van ios.

[/vc_column][vc_column width=”1/4″]

Aanbiedingen

[/vc_column][/vc_row]