[vc_row][vc_column width=”3/4″]

Windows Mobile

Windows mobileWindows Mobile 8 is een besturingssysteem dat is ontwikkeld door Microsoft. Het is eigenlijk een mini versie van Windows 8. Het besturingssysteem is geïnstalleerd op een bepaald aantal smartphones en op een bepaald aantal tablets. Door het systeem van Windows 8 door te voeren op de smartphones is er een soort herkenning voor gebruikers. Je kunt zo op dezelfde manier werken als op je computer. Daar komt nog eens bij dat de twee besturingssystemen aan elkaar gekoppeld zijn. Zo kan je op je computer een Word document aanmaken en deze doorsturen naar je tablet of smartphone. Op deze manier kan je onderweg in de trein nog even verder werken aan het document. Deze koppeling maakt Windows Mobile 8 net weer iets anders werken dan de grote concurrent Android en IOS.

Speciale interface

Windows Mobile 8 heeft een speciale interface gebouwd waarmee het eenvoudiger wordt om te multitasken. Zo kan je direct in één overzicht zien of je een telefoontje hebt gemist of een smsje ongelezen is. Daarnaast kan je van jouw favorieten op Facebook de laatste statusupdate zien of jouw favoriete foto’s. Dit overzicht maakt het eenvoudiger om te werken met je Windows Mobile 8. Met een paar aanrakingen op je beeldscherm heb je e-mails gelezen en Apps gestart.

Apps

Net als andere besturingssystemen is het mogelijk om Apps te downloaden. Windows Mobile 8 heeft zijn eigen Appstore. Helaas worden er nog niet veel Apps gemaakt en heeft Android en IOS de meeste Apps. Dit wordt vaak een nadeel genoemd omdat de Apps wel uitkomen voor deze systemen, maar niet voor Windows Mobile 8. Het systeem heeft wel als voordeel dat bepaalde Windows systemen gekoppeld zijn. Zo staat Outlook standaard voor geïnstalleerd en heb je de mogelijkheid om Word, Excel en Powerpoint te downloaden. Je kunt zo beter multitasken tussen je telefoon en computer. Dit maakt Windows Mobile 8 vooral ideaal om te gebruiken voor je werk.

Kidscorner

Een leuke toevoeging op de Windows Mobile 8 is Kids Corner. Dit is een speelhoek voor je kinderen. Kinderen vinden het leuk om op een smartphone te spelen, maar je wilt natuurlijk niet dat ze bij jouw Apps komen of bepaalde bestanden downloaden. Met kids corner richt je zelf je smartphone in voor als je kind wil spelen. Kinderen kunnen alleen spelletjes spelen, muziek luisteren of video’s kijken die je zelf hebt toegevoegd. Op deze manier zijn je kinderen beschermd voor de wereld, waarmee je ze nog geen kennis wil laten maken.

Appstore

Naast de Windows Mobile 8 Appstore is er nog een muziek store. Je kunt hier net als bij Apple podcasts downloaden, muziek huren of muziek kopen. Je kunt natuurlijk ook gewoon je eigen muziek op je smartphone zetten. Door gebruik te maken van de Smart Dj functie kan je jouw smartphone voor DJ laten spelen. De smartphone zoekt zelf de liedjes die leuk zijn en draait deze als je zelf geen tijd hebt om een liedje te selecteren.

Windows 8

Windows Mobile 8 is leuk als koppeling met Windows 8. Als je dit nieuwe besturingssysteem op je computer niets vindt dan is het niet handig om de nieuwe smartphone te kopen. Je kunt dan beter kiezen voor andere alternatieven zoals Android of IOS. De mogelijkheden met Apps zijn ook een stuk beperkter, maar daar krijg je dan wel weer Windows software voor terug. Zo is het op een IOS toestel niet mogelijk om Word of Excel te installeren terwijl dit bij de Windows Mobile 8 wel kan. Het is dus een kwestie van wat je zelf graag wilt. Als je een copy van je computer wilt dan is de Windows Mobile 8 ideaal om op te werken. Als je liever iets anders wilt met meer smartphone mogelijkheden dan is er genoeg keuze bij een Android of IOS toestel.

[/vc_column][vc_column width=”1/4″]

Aanbiedingen

[/vc_column][/vc_row]